Welcome Note

Usia Blog Ini

Followers

Monday, September 20, 2010

Apa itu SIOLOON??


Salam..ini serba sedikit penjelasan mengenai SIOLOON...(oh ya kopipes dari web rasmi SIOLOON , www.sioloon.com)

Society Of Local Motorsports Network (S.I.O.L.O.O.N) ini merupakan pertubuhan yang ditubuhkan untuk mengabungkan satu unit penjana yang mampu mengerakkan industri ini ke satu arah global komuniti yang berkaliber. Tumpuan penubuhan adalah menarik minat para belia untuk menceburi bidang ini dengan lebih efektif dan berbudaya saing yang sihat.Selain, menerajui aktiviti-aktiviti berkonsepkan sukan permotoran yang sebelum ini tidak mempunyai haluan yang disarankan kerajaan.

Penubuhan ini akan melakukan pembaharuan bagi para belia untuk menggunakan kelebihan yang ada dengan menganjurkan aktiviti yang sah di bawa undang-undang kerajaan. Ini sekaligus memberi satu impak yang besar kepada kerajaan bagi mengurangkan kegiatan aktiviti yang tidak bermoral seperti menganjur perlumbaan haram yang akhirnya membawa padah kepada individu serta masyarakat. Malah, akan membawa kemusnahan masa depan mereka. Dengan itu, pertubuhan ini akan cuba mencari seberapa banyak iktihar bagi membetulkan situasi demi para belia yang bakal menjadi pemimpin negara masa depan.

Peraturan-peraturan yang dibentuk oleh pertubuhan ini juga mampu membentuk para belia untuk mematuhi undang-undang. Ini penting bagi mendisiplinkan para belia daripada melakukan kesalahan dan sekaligus imej para belia tidak akan tercemar , lebih-lebih lagi persepsi masyarakat terhadap belia yang berkecimpung dalam pengiat sukan permotoran ini.

Untuk memastikan pertubuhan ini ditubuhkan dapat diaplikasikan sebaik mungkin, pihak ahli jawatankuasa akan bertindak lebih efeksyen , bijak berkomunikasi dan setiasa memupuk sifat rasional. Disamping tegas dalam mematuhi segala undang-undang yang mampu menerapkan nilai-nilai murni kepada para belia agar tidak mensia-siakan dunia sukan permotoran ini.

Oleh itu, kerjasama antara semua pihak amatlah diperlukan dalam merealisasikan impian ini. Tanpa sokongan daripada badan-badan kerajaan mahupun swasta, maka saya-sialah perjuangan dari sebelah pihak yang mempunyai azam yang jitu untuk menaikkan martabat negara. Bak pepatah melayu bersatu kita teguh bercerai kita roboh.

Antara keistimewaan SIOLOON di kalangan ahli²nya;

assalamualaikum saya ingin memberi tahu kelebihan sioloon dalam diri ni dan khas utk sfc yg lain dapat berkongsi pendapat apa jua masalah ramai kwn dan setiap daerah smuanya ada jadi apa masalah insyaallah mereka akan tlg last skali club kita d masukkn dlm the book of record

-GTO TBNK-



Banyak keistimewaan nya dalam Sioloon ni.. Contoh nya :

Kawan..( Hari ni jumpa trus leh djadikn kawan....)
Idea.... (Bertukar2 idea yg membina d antara sioloonerz semua... )
Taraf...( Tidak mengambil kira pasal Bangsa, Agama, Jantina , Umur dan Taraf Hidup sama ada yang kaya atau miskin smua bleh djadikankawan....)
Bantu...( Saling menbantu antara satu yang lain)

Setakat ini yang saya nampak dalam Sioloon coz saya pun baru saja join ni...
Bantuan dan teguran yg membina amat la saya alu2kan daripada sioloonerz semua.....

-Mild_Seven21-


baru join sioloon tak smpai 2 bulan... p LS baru 1 kali... tapi mmang best..!!! apa keistimewaan sioloon dlm diri sya.... mmang special.. xtau mcm mana mau explain... member2 smua sporting... baru jak kenal trus bleh masuk topik ceta...
klau x ada sioloon... munkn aku akan keboringan.. thats 4 sure..!!!


-skachild-


sioloon bknlha macam club2 yang biasa..kalau kita perhatikan sioloon connect dgn semua club n mempunyai identiti yang sangat dsanjung tinggi ..pernah beb aku dgr waktu aku masuk p tpt kereta aku parking ada org tengok kereta buruk ku(half way modified)...dorg bcakap..uish,siolooners punya kereta beb..mantap owh keta2 n disiplin dorg...JD SIOLOONERS KENA JAGA NAMA SIOLOON..proud to be 1 of the member..siolooners,name in family of sioloon..susah senang ,gelak ketawa kita sama2...pinjam duit tue kena discuss dululha...ekekeke...for me,i drive always with sioloon pride wherever&whenever...pasal budget jgnlha berkira sbb admin tidak pernah berkira dgn member2 sioloon...malahan dorg dapatkan lg banyak kemudahan especially discount utk barang2..so,think bout it..this club 4 me is the best community..sioloon 4ever

-ah chong-


bagi aku pla.... memang suka mencuba benda2 baru... so, this is my new challenge & my new task...
memang x rugi la join sioloon ni, byk benda baru yg boleh d pelajari & d jadikan iktibar....
thats why it makes me so CURIOUS but it will never make me so damn FURIOUS..... kekekeeeee....


-m@ntoro_38-


istimewanya sioloon dlm dri aku ialah,,,di mana kelab ini di tubuhkan bukan kerna mmentingkan jentera sahaja,,,tetapi mementingkan KOMUNITI..di mana kelab ini di tubuhkan bukan kepada ahli yg berkenderaan sahaja,,malah yg x berkenderaan pun di alu2kan untuk menyertai sioloon..n dlm sioloon jga aku dpt mengenal rmi kwan2 baru
dri serata tempat especially di sabah bnyk info2 dan pendapat yg blh di kongsi bersama dlm 1 komuniti
so majulah sioloon untuk semua

-The BLitz-


Assalamualaikum Semua,Hello2,mar disini dapat ramai teman2,teman2 baru terutamanya Sioloon Southern,dekat sioloon ni memang best,darpada dulu mar nda teman,sekarang mar ada ramai teman2 yang best gila,happyning,Mar disini juga dapat kongsi2 idea,tukar2 pendapat dari otai2 sioloon,sis2 sioloon,mar rasa bersyukur kerana dapat join sioloon club ni, King2, brother2, semuanya okay,tidak sombong,semuanya layan kepala,ahak...Sioloon sudah macam keluarga mar sendiri,insyallah mar tidak akan join mana2 club selain sioloon.Insyallah Sioloon tetap diranking number 1 in the WORD,mar masih muda lagi,nasihat lah mar,tunjuk ajar lah mar, nasihat anda semua,omar cukup menghargainya dan omar ucapakan terima kasih kepada taiko Sioloon (buss aLFFiaN) kerana sudi mengambil omar untuk serta dalam club ini.Insyallah mar akan buat yang terbaik demi club Sioloon tercinta ini....
ARAMAIIIITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

-omar-


Bestnya dgn Sioloon...manyak kawan manyak bf...ahhaha...joking..It was nice to be here..nice+funny+crazy people who always make me smile.. Ada ja cerita yg buat CG senyum2 sndri2 mcm sot...hehe..Sioloon mcm information centre for someone like me who dont anything abt cars..

- WIsH f0R Si0L0on -
Hopefully there will more and more members to come..
Hope Sioloon will be known nationwide..
Wish Sioloon all the best and be one of the groups which bring life, peace and joy to everyone..

-ChristyGwen-




SioLooN ni bagi saya dapat membuka minda kepada pengguna...daripada tidak berpngalaman dlm bidang permotoran kepada berpengetahuan...

cuba kita aggp diri ni umpama tumbuhan yang mmerlukan air dan cahaya... jika tumbuhan (kita) xada air dan cahaya(pengetahuan) maka layula(xberpengathuan) tumbuhan (kita)....

gtula..hidup ni...

-Ah_Pye-



naa....sesiapa yg bminat ingin join SIOLOON, just register sja d www.sioloon.com... no member's fee... free sja... enjoy ur ride here with us!!!

4 comments:

oakleyses said...

prada handbags, tiffany jewelry, prada outlet, christian louboutin, michael kors outlet, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, nike air max, oakley sunglasses, tory burch outlet, michael kors outlet online, louis vuitton outlet, ugg boots, cheap oakley sunglasses, longchamp outlet, kate spade outlet, longchamp outlet, louis vuitton, michael kors outlet online, uggs outlet, louis vuitton, oakley sunglasses wholesale, michael kors outlet, burberry outlet, tiffany and co, uggs on sale, nike free, nike outlet, replica watches, polo outlet, christian louboutin shoes, gucci handbags, louis vuitton outlet, replica watches, nike air max, burberry handbags, jordan shoes, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet online, ugg boots, longchamp outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet online, ray ban sunglasses

oakleyses said...

guess pas cher, nike blazer pas cher, nike air max, true religion outlet, vans pas cher, ray ban pas cher, converse pas cher, sac hermes, true religion outlet, nike free run, hollister uk, nike air max uk, true religion outlet, mulberry uk, ray ban uk, coach outlet store online, hogan outlet, coach outlet, michael kors, replica handbags, nike air max uk, nike free uk, new balance, nike tn, michael kors, polo lacoste, oakley pas cher, ralph lauren uk, sac vanessa bruno, michael kors outlet, louboutin pas cher, abercrombie and fitch uk, nike air force, hollister pas cher, kate spade, polo ralph lauren, timberland pas cher, nike roshe, true religion jeans, jordan pas cher, north face uk, north face, lululemon canada, sac longchamp pas cher, coach purses, nike roshe run uk, burberry pas cher, michael kors pas cher

oakleyses said...

chi flat iron, iphone 6s plus cases, insanity workout, giuseppe zanotti outlet, ipad cases, nfl jerseys, soccer shoes, reebok outlet, s6 case, babyliss, asics running shoes, new balance shoes, hermes belt, mont blanc pens, instyler, longchamp uk, north face outlet, lululemon, wedding dresses, vans outlet, ralph lauren, celine handbags, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, iphone 5s cases, mac cosmetics, louboutin, iphone 6 cases, north face outlet, baseball bats, mcm handbags, iphone cases, timberland boots, hollister clothing, ferragamo shoes, soccer jerseys, ghd hair, beats by dre, nike trainers uk, oakley, jimmy choo outlet, nike air max, iphone 6 plus cases, nike roshe run, bottega veneta, nike huaraches, herve leger, iphone 6s cases, p90x workout

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, ugg, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose, doke gabbana, canada goose jackets, supra shoes, moncler, montre pas cher, links of london, marc jacobs, canada goose, doudoune moncler, moncler, barbour, canada goose, gucci, pandora jewelry, ugg,uggs,uggs canada, converse, juicy couture outlet, ugg pas cher, coach outlet, moncler outlet, swarovski crystal, wedding dresses, moncler uk, moncler outlet, louis vuitton, moncler, replica watches, pandora uk, vans, thomas sabo, converse outlet, louis vuitton, toms shoes, pandora charms, ugg uk, swarovski, juicy couture outlet, hollister, canada goose outlet, ray ban, canada goose outlet, barbour uk, louis vuitton, karen millen uk, lancel